Tien dingen van mijn Travel Bucketlist

Tien dingen van mijn Travel Bucketlist

Zoals iedereen met een passie voor reizen, heb ook ik een lijstje van ervaringen die ik wil op doen en plaatsen die ik wil bezoeken. Dit is een altijd veranderende en vooral altijd langer worden bucketlist, daarom een lijstje van tien.

Het zijn verschillende ervaring die me fantastisch lijken, en het fijne is dat ik ondertussen al enkele van mijn dromen heb mogen verwezenlijken!

1 Een nacht in de woestijn onder een prachtige sterrenhemel.

Na een tocht op een kameel door het vele zand, genieten van de eindeloze sterrenhemel om daarna te overnachten in een tent, hoe heerlijk lijkt me dit!

2 Enkele maanden reizen in ZO-Azië

Omdat een echte wereldreis me voorlopig toch nog afschrikt en onze eerdere Azië-reizen alleen maar naar meer proefden, zou ik graag enkele maanden door Azië willen reizen.

Zoals jullie wel weten, is deze droom ondertussen werkelijkheid geworden. Van november 2016 tot en met januari 2017 reisden we vanaf Sint-Petersburg door immense Rusland, het fenomenale Mongolië en het gekke China met de trein. Daarna ging de reis verder naar Hong Kong en de Filipijnen. Nieuwjaar vierden we in Singapore en via Kuala Lumpur belandden we in Cambodja om onze reis tenslotte te eindigen in Bangkok.

3 Transmongolië Express

En dit lijkt daar dan alvast het ideale begin van! Ook als “aparte” reis lijkt mij dit, als echte treinliefhebber, een fantastische reis. Het landschap aan je voorbij laten glijden en helemaal tot rust komen terwijl je dorpen langs en landsgrenzen over dendert.

Het was zo’n geweldige ervaring om deze treinreis te maken. Lees meer hierover.

Transmongolie express

4 Griekse eilanden en cultuur in Athene

Dichter bij huis en toch lijkt me dit een hele andere sfeer dan dit Belgenlandje.

5 Jordanië

Deze sluit misschien wel wat aan bij de eerste in deze rij maar vooral de prachtige stad Petra trekt me aan. En iedereen wilt toch eens gewichtloosheid ervaren en drijven in de Dode Zee?

6 New York

Concrete jungle where dreams are made off…

7 Chinese muur

Een van de meest tot de verbeelding sprekende bouwerken van de mens. Cultuur- en natuurpracht in één, gelegen vlakbij het eindpunt van de Transmongolië Express.

mutianyu

Yihaa – een blije Lotte op de Chinese Muur!

8 Een gratis vliegtuigticket door airmiles

Aangezien ik momenteel nog steeds voorkeur geef aan de goedkoopste vlucht en daardoor vooral weinig airmiles bij veel maatschappijen heb, wordt dit er zeker eentje van de lange adem.

9 Hiken in de Plitvice meren in Kroatië

Deze item wordt normaal deze zomer werkelijkheid: dé reden voor onze roadtrip naar Kroatië is het nationale park Plitvice.

En of het prachtig was?! Dé reden waarom ik naar Kroatië wou en met plezier 4300 kilometer aftikte deze zomer. Wat een prachtig nationaal park, deze mag je zeker niet overslaan bij jouw balkan-roadtrip.

10 Zonder angst het water in voor een snorkeltrip

Misschien nog diegene die het moeilijkste te verwezenlijken is met mijn acuut hoogte- en dieptevrees…

Benieuwd hoe het met deze bucketlist staat enkele jaren? Spoiler: ik heb wel wat mogen afvinken, maar heus nog niet alles.

Wat staat er zo op jouw bucketlist? Heb je al dingen kunnen afstrepen die ik hier noem?

instagramfacebook –  twitter – bloglovin

2 juni 2015
Packing Cubes: een niet te missen item in jouw backpack
4 juli 2015
Cityguide Lissabon: 48u in de stad van de miradouro

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.