TAG // Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

TAG // Top 3 bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Iedereen heeft altijd wel een antwoord klaar op de vraag “Waar wil jij nog graag naar toe?”. Een bucketlist is iets dat de meeste reizigers wel hebben, al dan niet eentje op papier. Maar de omgekeerde vraag wordt bijna nooit gesteld en daarom verzon Karin deze tag. Daphne was alleszins al benieuwd naar mijn top drie bestemmingen die onderaan mijn must-visit lijstje staan. Ben jij even benieuwd als haar? Lees dan even mee.

Echt gemakkelijk is het niet, zo’n omgekeerde top drie maken. Mijn “dit wil ik ooit bezoeken/zien/ervaren”-lijst wordt alleen maar langer. Onlangs schreef ik zelfs nog een artikel over tien dingen die ik nog graag in Europa wil bezoeken, en is dan nog maar een klein stukje van de wereld. Als ik even de oorlogslanden “vergeet” (ik ben namelijk niet zo’n waaghals), dan kom ik op de volgende bestemmingen uit waar ik absoluut niet storm voor loop.

1 India

De eerste bestemming die echter meteen in mijn hoofd schiet, is India. Ik weet dat er veel India-lovers rondlopen maar een overdaad aan geuren, kleuren, het grote risico op ziekte en een gebrek aan hygiëne is toch het eerste waar ik jammer genoeg aan moet denken. Stop daar nog eens mijn onaangename ervaringen met Indiërs op het vliegtuig bij, bij mijn overstap in Mumbai onderweg naar Thailand en je hebt de reden waarom ik niet sta te springen om dit land te bezoeken. “Jammer genoeg” staat een van de mooiste gebouwen op de wereld, de Taj Mahal, in India…

2 Groenland (te koude landen)

Volgens mij hadden Groenland (want altijd besneeuwd) en IJsland (bekend om zijn prachtige natuur) beter van naam gewisseld. Ik ben geen wintermens, gruw van sneeuw (als ik buiten moet komen) en ben niet gemaakt voor de koude. Kortom de meeste echt koude bestemmingen trekken me niet zo aan.

Door mijn reis met de Transmongolië Express word ik niet meer zo afgeschrikt door koude bestemmingen. Zoals ze zeggen: tegen de koude kan je je kleden. IJsland was een geweldige bestemming, zelfs als je er gaat kamperen met een temperatuur die amper boven het vriespunt uitkomt.

3 Saudi-Arabië (vrouwonvriendelijke/sterk religieuze landen)

Buurland Verenigde Arabische Emiraten trekt me zeker wel eens aan. De combinatie van woestijn, een fijn temperatuurtje en een boeiende cultuur zorgen ervoor dat ik deze regio best eens wil bezoeken. Maar voeg daar dan een strenge vrouwonvriendelijke/religieuze cultuur aan toe en je zorgt ervoor dat ik echt niet richting Saudi-Arabië wil. Of eigenlijk gewoon al mag, want je krijgt als (vrouwelijke) Europeaan al niet gemakkelijk een visum te pakken.

Welke bestemmingen trekken jou echt niet aan? Welke landen of steden staan onderaan jouw bucketlist?

scratchingmymap facebooktwitterbloglovininstagram

9 oktober 2015
48u in Warschau: een stad in een identiteitscrisis
16 oktober 2015
Reisplanning deel 1 // Naar waar gaat jouw volgende reis?

Comments

 • India staat ook onderaan mijn bucketlist. Ik was al bezig met een blog, omdat ik ook door Daphne getagd was. Blog volgt dus morgen al! 😉

  13 oktober 2015
  • Oh wat leuk, dan kan ik ‘m sneller lezen 🙂 Grappig dat we er eentje delen, die onderaan staan. Denk dat India echt zo’n you hate it or you love it-gevalletje is.

   13 oktober 2015
 • Linda | One Day Trip
  REPLY

  Ik snap wel wat je bedoelt met India, maar zou er wel graag een keer heen willen. Het lijkt mij een prachtig land, met een mooie cultuur. Saudi-Arabie sla ik ook liever over…

  13 oktober 2015
  • Maar voor jou nu eerst Z-Amerika he? 😉

   14 oktober 2015
   • Linda | One Day Trip
    REPLY

    Inderdaaaad! 🙂

    14 oktober 2015
 • Dit vind ik altijd interessant om te lezen Groenland lijkt mij (zelfs gezien de kou) wel erg gaaf, maar met de andere 2 ben ik het helemaal eens!

  18 december 2015
 • Co
  REPLY

  Heel herkenbaar lijstje! Hoop wel dat ik me ooit een keer over mijn ‘kou angst’ kan zetten, want ik wil echt graag een keer naar IJsland.

  13 oktober 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.