TAG // Genomineerd voor de Liebster Award

TAG // Genomineerd voor de Liebster Award

Twee weken geleden werd ik door Linda van Onedaytrip genomineerd om de Liebster Award in te vullen. Ook Daphne van Travelshot gaf deze wat later aan mij door. Win ik nu een prijs? Zo’n blinkend gouden beeldje? Nee hoor, de Liebster Award is in het leven geroepen om beginnende bloggers in het zonnetje te zetten en beter te leren kennen.

Liebster Award

Dit logo komt van onedaytrip.nl.

Even de regels van de Liebster Award op een rijtje:

 1. Beantwoord de 11 vragen van de blogger die jou heeft getagd
 2. Verzin zelf 11 vragen
 3. Tag zelf een aantal bloggers die jouw 11 vragen mogen beantwoorden

Ik kreeg de volgende vragen van Linda en mijn antwoorden lees je hier:

1 Omschrijf jezelf in drie woorden

Dan ga ik voor reisverslaafd, praatgraag en georganiseerd.

2 Wanneer ben je begonnen met bloggen en waarom?

Vorig jaar in oktober besloot ik dat ik naast werken toch wel graag nog een nuttige en fijne bezigheid wou en registreerde me toen bij WordPress. Na twee artikels had ik nog niet echt mijn draai gevonden en liet ik scratchingmymap aan de kant liggen. In juni begon het weer te kriebelen om met mijn reispassie iets meer te doen en op 29 juni maakte ik dan ook een instagram en twitter aan. (Volg je mij trouwens al?) Dat is voor mij het echte begin van mijn blog. Ik blog dus nu een kleine drie maanden en merk dat ik het ontzettend graag doe en er graag mee bezig ben. Maar goed ook want er kruipt ook best wat tijd in en dat is ideaal: eindelijk een fijne “hobby” erbij waar ik mijn ding mee kan doen.
Als mijn vriend en ik enkele weken op reis zijn, ben ik diegene die regelmatig een reisverslag/update stuurt naar onze familie. Ook merkte ik dat ik meer verhalen in mij heb dan dat wat ik op de mail zette naar het thuisfront en dat ik het gewoon heel graag doe. Vaak vragen vrienden en kennissen mij voor tips over een bestemming (en soms geef ik ze ook ongevraagd) en dat vind ik echt fijn.

3 Hoeveel talen spreek je (en welke)?

Voor hoe graag ik praat en schrijf, is het heel zielig gesteld met mijn talenkennis. Ik ben er dan ook echt niet goed in. Ik spreek Nederlands en Engels maar volgens mijn opleiding zou ik ook Frans moeten kunnen… Niet mijn favoriete taal maar Duits zou ik daarentegen maar al te graag kunnen! En Spaans zou ik eigenlijk graag willen leren als ik ooit naar Zuid-Amerika ga, een bucketlist dingetje.

4 Wat is je favoriete stad in Europa?

Dat is een hele moeilijke! Mijn favoriete Europese stad wisselt namelijk regelmatig. Lissabon is een heerlijke stad, maar nu ik deze zomer ben teruggekeerd naar mijn nonkel in Wenen, wil ik de Oostenrijkse hoofdstad noemen. In de winter keer ik, na vijf jaar, eindelijk eens terug naar Berlijn, een stad die na één bezoek al mijn hart gestolen heeft.

5 Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest?

Ook hier ga ik wat vals spelen en niet echt één antwoord geven. Ik kan zo genieten van een prachtige gevel of goed ontworpen gebouw, word graag verliefd op paradijselijke stranden, ben niet voor niets gek van zonsop- en ondergangen maar ik droom ook graag weg onder een heldere sterrenhemel. Op mijn laatste reis door Kroatië bleken de Plitvice meren nog mooier dan gehoopt. Van de snorkeltrip in Nusa Lembongan droom ik nog steeds, iets met Finding Nemo, en de koala’s en wallaby’s stalen mijn hart in Australië. Hier kan ik echt geen antwoord op geven, misschien moet het mooiste nog komen?

6 Wat is het meest bizarre dat je ooit hebt gegeten?

Het feit dat ik het gegeten heb, wil zeggen dat het niet bizar is. Ik ben namelijk nogal kieskeurig. Zo eet ik bijvoorbeeld niets (of toch zelden) dat over datum is… Ook al ziet het er nog goed uit.

7 Bier of wijn?

Honderd procent zeker bier! Ik ben namelijk een van die, eerder zeldzame, exemplaren dat geen wijn, champagne of cava lust en ook met sterke drank of een cocktail doe je mij niet echt plezier. Geef mij maar een fris pintje of een zwaar blond biertje, heerlijk!

8 Fietsen of wandelen?

Geen twijfel over: ik kies resoluut voor wandelen. Ik fiets namelijk niet graag en voor mij is het gewoon een, in de stad best handig, vervoersmiddel. Maar voor mijn plezier kruip ik er niet op. Op reis maak ik heel graag wandelingen door de natuur zoals in een nationaal park dus mijn keuze was gemakkelijk gemaakt.

9 Wat is de meest toffe reisfilm die je ooit hebt gezien?

Hier moet ik een antwoord op schuldig blijven, ik herinner mij er zo niet meteen een. Wel kijk ik graag naar 3 Op Reis en ook Reizen Waes kon me al twee seizoenen boeien. Verder staat nu de documentaire Banana Pancakes and the children of the sticky rice op de digicorder, een documentaire van Daan Veldhuizen die recent uitkwam en die ik heel graag wil zien.

10 Welke reisjes heb je gepland staan?

Ik heb voor dit jaar nog 3 weekendjes op de planning staan. In oktober ga ik met mijn zus, nicht en neven een weekendje naar Warschau. Met mijn vriend ga ik in november naar Kopenhagen en Berlijn ga ik in december voor de tweede keer in mijn uppie ontdekken.

11 Als je moest kiezen: nooit meer bloggen of nooit meer foto’s maken?

Dan zou ik toch het bloggen laten vallen vrees ik. Foto’s maak ik namelijk vooral voor mezelf, voor de herinneringen aan een prachtig moment vast te leggen.

Graag geef ik deze award door aan Melissa van Grenzeloosreizen.nl en Annemiek van Travellist.

Hier kan je mijn elf vragen vinden:

1 Wie ben je? Omschrijf jezelf in twee zinnen.
2 Wanneer en waarom begon je met bloggen?
3 Voor welk gerecht mag men je altijd wakker maken?
4 … zien en sterven: wat is jouw ultieme bucketlistbestemming?
5 Welk land, streek of stand viel jou het meeste tegen?
6 Wat is jouw favoriete reisfoto?
7 Wanneer voelde jij je voor de laatste keer heel klein (bijvoorbeeld overdonderd door natuurschoon of overvallen van de stilte)?
8 Snoep of chips, aka zoet of zout?
9 Je hebt alvast je paspoort, geld en fototoestel ingepakt. Welk item is nog onmisbaar op reis voor jou?
10 Is er een land dat je niet echt aantrekt om door te reizen?
11 Waar word jij heel blij van, buiten van reizen dan?

Wil je geen post missen? Volg me dan op facebook, twitter en bloglovin! Ben je minder van de woorden en meer van de foto’s? Ook op instagram ben ik actief.

11 september 2015
10 x een gratis stop-over, verleng je reis door met een van deze maatschappijen te vliegen.
18 september 2015
Tien dingen van mijn Travel Bucketlist (2)

Comments

 • Leuk om te lezen zeg en sowieso hier ook een bier fan! Ik heb de Tag al eerder ontvangen en ook al ingevuld, maar alsnog bedankt!

  15 september 2015
 • Mellisa - Grenzeloosreizen
  REPLY

  Vind dit altijd leuk om te lezen, zo kom je wat meer te weten over iemand! En hier ook een bier fan 🙂 Ik heb de Tag al eerder ontvangen en ook al ingevuld, maar alsnog bedankt!

  15 september 2015
  • Ja, ik zag het gisteren dat je ‘m had ingevuld! Mijn blog stond al ingepland en ben het vergeten aan te passen 🙂

   15 september 2015
 • naomiinwonderland
  REPLY

  Gefeliciteerd met je nominaties en hele fijne antwoorden! Ik ben ook eigenlijk iemand die zelden tot nooit iets “speciaals” eet, ik eet liever wat ik al ken en lekker vind.. haha

  15 september 2015
  • Haha, goed om te horen dat ik niet de enige ben die zelden “speciaal” eet 😀 Ik probeer altijd wel iets nieuws op reis maar iets dat er gek uitziet of ruikt, laat ik meestal toch aan mij voorbij gaan 🙂

   15 september 2015
 • Annemiek
  REPLY

  Bedankt voor de nominatie! Helaas was ik al genomineerd en is mijn post gister online gekomen. Ik ga je vragen wel opslaan, wie weet ooit een Liebster Award 2.0 versie 🙂

  Ik ben benieuwd wat je van Warschau en Kopenhagen vindt. Ik zoek nog een leuke stad voor eind dit jaar 😉

  15 september 2015
  • Ik zag je artikel gisteren verschijnen maar had mijn blog al ingepland en had er niet aan gedacht om ‘m aan te passen. 🙂 Ik kijk er ook al naar uit, heb me laten leiden door goedkope vliegtuigtickets + mijn ellenlange bucketlist 😀 Aan welke steden denk je om te bezoeken?

   15 september 2015
 • Haha, ik moest zo lachen bij dat eten. Ik eet dus geregeld dingen die net vervallen zijn en ben nog altijd springlevend 😉 Die docu ziet er trouwens bijzonder interessant uit, die komt hier ook op het lijstje!

  15 september 2015
  • Haha, ik WEET dat ik er niet van zal sterven maar toch. Je weet maar nooit. 😉 Die docu wordt blijkbaar vanaf één van de komende dagen ook in België vertoond, ben benieuwd naar waar/wanneer. Al staat ie voorlopig nog op de digicorder hier.

   15 september 2015
 • Leuk om te lezen Lotte! Ik heb de vragenlijst toevallig ook vandaag ingevuld. Nog geen personen gevonden die nog niet genomineerd waren 😉

  16 september 2015
  • Ja “lastig” he 😀 Ik ga de jouwe ook lezen!

   16 september 2015
 • Leuk leuk Lotte! Ik was intussen afgeleid door je bucketlist, die was veels te leuk om niet te lezen. Je kunt binnenkort weer een hoofdstad toevoegen aan je lijstje (toch?) Kopenhagen is leuk! Je maakt me nieuwsgierig naar je snorkeltrip in Nusa Lembongan en de koala’s en wallaby’s in Australië lijken me echt te gek!

  8 oktober 2015
  • Ja klopt! Eind november gaan we naar Kopenhagen, ook direct de eerste keer naar scandinavië voor mij. Kijk er al ontzettend naar uit!

   8 oktober 2015
 • Zo raar. Deze post is echt totaal aan mij voorbij gegaan, haha. Leuke antwoorden! Enne, wat betreft het over datum zijn: ik ben precies zo 🙂

  29 mei 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.