Landenpagina Thailand

Informatie Thailand

Reisdocumenten + visum

Paspoort: Nog minimaal 6 maanden geldig op dag van inreis.

Visum: Je krijgt als Europeaan gratis een visum, dat geldig is voor 30 dagen, mits je via een van de internationale luchthavens het land binnenkomt. Kom je via de landsgrenzen binnen, dan krijg je maar een visum voor 15 dagen.


Thailand Thumb

Vaccinaties

Er is geen enkele vaccinatie verplicht, echter worden vaccinaties tegen Hepatitis A en B, Polio en tetanus sterk aanbevolen.

Feestdagen

1 januari nieuwjaarsdag
Boeddhistisch Nieuwjaar (Theravada)
6 april Chakri-dag
april Songkran, Thais Nieuwjaar
5 mei Kroningsherdenkingsdag
12 augustus verjaardag Koningin Sirikit
23 oktober Chulalongkorn dag
november Loi Krathong
5 december verjaardag Koning Bhumibol Adulyadej
10 december Dag van de constitutie
Boeddhistische feestdagen

Budget

1 EURO = 40 THB
Retourticket van BE/NL kost je ongeveer €450-550.
Dagbudget €30

Beste reistijd

Nov-feb zijn de koelste maanden: het is er droog en nog steeds 30°C.
Mrt – mei is de warmste periode: het loopt op tot 40°C.
juni-okt zijn de moessonmaanden: het kan fiks regenen bij 25-30°C.
Aan de westkust heb je een grotere kans op regen dan aan de oostkust, waar het klimaat constanter is.


Ayutthaya Thailandolifant chiang mai


Praktisch

Luchthaven naar centrum
Bangkok Suvarnabhumi: airport railway link – 30 min, 45 THB.
Bangkok Don Muang: bus – 60 min, 30 THB.
Trein – 60 min, 11 THB.

Lokaal vervoer

De trein is een ideaal vervoersmiddel in het land en brengt je van het Chiang Mai in het noorden, via Bangkok, tot de grens met Maleisië. Maar ook tot de grens met Cambodja en Laos heb je er verbinding. Er rijden ook meer dan voldoende bussen (vanaf de grote busstations) en minibussen (van plaatsen in de stad) naar verschillende bestemmingen.
Natuurlijk kan je er ook gemakkelijk zelf op uit trekken met een gehuurde scooter. Als je dit nog nooit gedaan heb, raad ik je aan om eerst op een van de rustigere eilanden of kleinere plaatsen een te huren voordat je je aan het drukke verkeer van Bangkok of Chiang Mai waagt.

Meer praktische tips voor jouw backpacktrip door Thailand?

Reisinspiratie

Thailand is een van de populairste landen om te backpacken voor zowel soloreizigers, first-timers en koppels. Deze ereplaats krijgt het land natuurlijk niet voor niets. Zeer budgetvriendelijk, gevarieerd, vriendelijke bewoners en het is er ontzettend gemakkelijk om te reizen. Zelf zeg ik altijd dat het even gemakkelijk is om in Thailand een bus of trein te nemen dan in België en mocht je er niet uit raken, dan is er altijd wel iemand in de buurt om je te helpen. Ga eilandhoppen in het zuiden, haal er je PADI duikbrevet of geniet er al snorkelend van de onderwaterwereld. De meeste reizen door Thailand beginnen of eindigen in het gevarieerde Bangkok: van oude tempels tot moderne shoppingcomplexen, je vindt er voor elk wat wils. Eeuwenoude tempels kan je niet enkel in de hoofdstad of Chiang Mai ontdekken, bezoek zeker ook de tempelsteden Ayutthaya en Sukhothai. Het land kent ook enkel prachtige nationale parken, zowel onder water als bovengronds. Ik bezocht alvast de Erewan watervallen in het centrum van het land. Als je ook zin hebt gekregen in een trip naar Thailand, dan kan je hier en hier alvast mijn route terugvinden die ik deed tijdens mijn drie weken in het land.

Meer lezen?