Landenpagina Kroatië

Informatie Kroatië

Reisdocumenten

Paspoort: als Europeaan volstaat je identiteitskaart.
Maar vergeet ze niet want Kroatië is geen onderdeel van de Schengenzone.

Vaccinaties

Er is geen enkele vaccinatie verplicht.


Kroatie

Krka nationaal parkFeestdagen

1 januari nieuwjaarsdag
1 mei Dag van de Arbeid
25 juni Nationale Feestdag
8 oktober Onafhankelijkheidsdag
1 november Allerheiligen
Christelijke feestdagen

 

Hvar

Budget

1 KUNA = 0.13 EURO en 1 EURO = 7.5 KUNA
(nov 2015)
Dagbudget €20-40

Praktisch

In Kroatië kan je ook met je interrail pas terecht, al zijn het vooral de grote steden die verbonden zijn door het treinnetwerk. Er rijden vele bussen die zorgen voor aansluiting naar de kleinere steden en de nationale parken. Maar het handigste vervoersmiddel blijft toch een (eigen) auto.

Kroatië is een echt kampeerland, dus ook hier komt een eigen auto goed van pas. Zo bereik je namelijk ook vlot de iets verder gelegen campings. Het huren van een appartementje of een kamer bij mensen thuis is een fijne manier om het land beter te leren kennen. Je vindt er langs de kant van de weg meer dan voldoende bordjes met sobe (=kamers).

Hallo = Bok
dankjewel = hvala

Reisinspiratie

Kroatië heeft alles in het huis voor het ideale Europese reisland te zijn. Niet zo ontzettend ver, vriendelijke voor de portemonnee, een prachtige natuur en goede wegen waarin je regelmatig getrakteerd wordt op fenomenale vergezichten over de zee en de vele eilanden die het land kent. Wat Nieuw-Zeeland is voor de Lord of the Rings-fans, dat is Kroatië voor Games of Thrones, over heel het land zijn er opnames gebeurd.

Ga de oude stad van Dubrovnik ontdekken, ontdek het eiland Hvar met de gelijknamige hoofdstad, geniet van de prachtige natuur en watervallen in de nationale parken van Plitvice en Krka. Vergeet ook vooral de hoofdstad Zagreb niet, deze stad is thuis aan de bekende Sint-Markskerk en ook het bijzondere Museum of Broken Relationships is een bezoek waard. Verder langs de kust mag je Split, Sibenik en Zadar niet overslaan, net als het mini-schiereiland Trogir.

Zelf deed ik een zomerse roadtrip en mijn route van twee weken komt waarschijnlijk wel van pas voor jou, je vindt ‘m hier.

kroatie