Lonely Planet Best in Travel 2016

Golden Circle

Lonely Planet Best in Travel 2016

Lonely Planet publiceerde afgelopen week zijn nieuwe Best in Travel 2016. Hierbij hoorde natuurlijk een lijstje met de tien landen, streken en steden die volgens de bekende reisgids dé bestemmingen zijn voor het komende jaar. Reden genoeg voor een reis- en lijstjesliefhebber zoals ik om eens in mijn boekenkast te duiken voor het 2015-exemplaar. Terugblikken en wegdromen tegelijkertijd, lees je mee?

Welke landen/streken/steden bezocht ik van mijn Best in Travel 2015 boek? Enkel Milaan (in 2013) en Wenen, de laatste keer dat ik deze stad bezocht was afgelopen zomer tijdens mijn roadtrip. Niet bepaald veel dus, dus misschien toch eens een keer goede voornemens nemen voor het jaar 2016?

De lijst voor 2016 vind je hier terug en hieronder geef ik je ze je ook al mee.

Top 10 Landen

 1. Botswana
 2. Japan
 3. Verenigde Staten
 4. Palau
 5. Letland
 6. Australië
 7. Polen
 8. Uruguay
 9. Groenland
 10. Fiji

Grappig genoeg heb ik dit jaar twee landen van de 2016-top 10 bezocht! Zo bezocht ik Australië in februari en Polen in oktober, ben ik nu hip en vooruitstrevend? Of een early-adopter misschien? Eerder puur toeval maar dat gaan we niet luidop zeggen. 😉 En Groenland, tja, wie mijn artikel over mijn top 3 onderaan de bucketlist las, weet dat ik hier niet voor sta te springen.

Warsaw church

Warschau, Polen

Top 10 regio’s

 1. Transsylvanië, Roemenië
 2. West-Ijsland
 3. Valle de Viñales, Cuba
 4. Friuli’s wijnregio, Italië
 5. Waiheke island, Nieuw-Zeeland
 6. The Auvergne, Frankrijk
 7. Hawaii, Verenigde Staten
 8. Beieren, Duitsland
 9. Costa Verde, Brazilië
 10. St-Helena, Britisch Territories

Hier “scoor” ik echt ontzettend slecht. Afgelopen zomer bezocht ik het Dachau concentratiekamp bij München en reed ik flink wat kilometers door Beieren, maar dat is het dan ook. Ook heb ik nooit met mijn ouders de standaard kamperen-in-Frankrijk-vakanties gedaan, dus dit is voor mij echt ongekend terrein.

Rotterdam

Beeldenroute – Kunsthal – Centraal station

Top 10 steden

 1. Kotor, Montenegro
 2. Quito, Ecuador
 3. Dublin, Ierland
 4. George Town, Maleisië
 5. Rotterdam, Nederland
 6. Mumbai, Indië
 7. Fremantle, Australië
 8. Manchester, Verenigd Koninkrijk
 9. Nashville, Verenigde Staten
 10. Rome, Italië

Zo leuk om te lezen dat Rotterdam erin staat, het is misschien geen Belgische stad, maar toch fijn om een stad zo dicht bij huis erin te zien staan. Zelf vind ik Rotterdam een fijne en moderne stad en ik wijdde er mijn allereerste blogpost aan. In 2014 kon ik weer niet aan de aantrekkelijke vluchtprijzen weerstaan en overtuigde mijn vriend voor een herfstweekend in het historische Rome. We genoten van het er-even-tussenuit-gevoel, van de aperitivo’s, de pizza’s en pasta’s en liepen er kilometers door de straten vol geschiedenis.

Als ik écht met geen tijd of geld rekening moet houden dan weet ik wat kiezen voor 2016! Japan lijkt mij een prachtig land met een prachtige cultuur en natuur. En ja, ik eet nu eenmaal ontzettend graag sushi. De foto’s van Waiheke Island in Nieuw-Zeeland doen me weg dromen naar rondreizen met een camper met mijn vriend. Dublin lijkt mij dichtbij huis een fijne citytrip en een ideale uitvalsbasis om meer van Ierland te ontdekken. Dromen mag he?! Welke zou jij kiezen?

 facebooktwitterinstagram

3 november 2015
De leukste koffiebars in Leuven
8 november 2015
Gouden tip om te besparen op je backpacktrip

Comments

 • Als ik een land moest kiezen zou het Japan zijn. Al heb ik hele andere landen op mijn wishlist. Over de regio hoef ik niet zo lang te denken. Dat is West-IJsland, dat staat nl bovenaan mijn wishlist!. Voor wat betreft de steden zou ik Dublin kiezen.

  5 november 2015
 • Wat leuk dat George Town ertussen staat! Ik vond George Town echt geweldig, maar heb ook mensen gesproken die het minder vonden.

  7 november 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.