5 x inspirerende reisblogs

5 x inspirerende reisblogs

Voordat ik zelf aan het volschrijven van mijn eigen stukje internet begon, was ik ook al een fervent lezer van reisblogs. En reisgidsen. En reistijdschriften. En het bestuderen van eender welke wereldkaart die in mijn buurt kwam, dat ook. Daarom wil ik hier enkel inspirerende reisblogs delen die ik al een hele tijd lees of die ik van boven tot onder gelezen heb, sinds ik ze ontdekt hebt. Reis, ik bedoel lees, je mee?

Nederlandse reisblogs

What About Her

Een van de eerste reisblogs die ik las en toen ik deze ontdekte heb ik echt letterlijk al haar verhalen over Azië in een avond uit gelezen. Zo fijn, zo mooi en zo puur geschreven en hetzelfde kan je zeggen over de bijhorende foto’s. Laura creëert een eigen sfeertje en ik lees haar verhalen altijd in een ruk uit. Maar ik deel je hier geen prachtige verhaal, daar kom jij vanzelf wel op uit als je wat fijn doorklikt op haar site, maar wel een pagina waar je tien fifteen seconds filmpjes kan terug vinden. Zin in een reis rond de wereld? Droom maar mee met haar. PS: ik verdenk haar er van om op voorhand matchy outfits uit te kiezen bij de reisbestemmingen, een rood jurkje op een rode vespa in Formentera, kan geen toeval zijn! 😉

Backpackgek

Ook eentje die ik al lang lees. Ik was meteen hooked toen ik begon te lezen over hun wereldreis. Dankzij Freek & Claudia heb ik het idee dat het dus echt wel kan, zo’n lange reis. En dat als je dan terug komt, dat je dan eigenlijk de wereld aan je voeten ligt. Zo gingen zij niet weer in Amsterdam wonen maar in Oslo. Enige wat ik jammer vind, is dat ze geen bloglovin hebben, wat ik tegenwoordig als tool gebruik om geen blogpost te missen van de blogs die ik graag lees. (een #firstworldproblems is hier op zijn plaats) Ze hebben op hun wereldreis echt prachtige bestemmingen bezocht en prachtige mensen ontmoet. Een van de verhalen die ik zo inspirerend vind, is over hun ontmoeting met een Japanse jongen. Dat laat je weer alles in perspectief plaatsen.

Travellust

Ik denk het ondertussen duidelijk is dat zo wat elk land in Azië mij aanspreekt en doet wegdromen. Zo kwam ik ook uit bij de blog van Lisette, boordevol verhalen over haar halfjaar backpacken door Zuidoost-Azië. Bij de meeste landen kon ik mij wel een beeld vormen, alleen Laos bleef zo wat een uitzondering. Met verhalen over tuben in Van vieng maak je mij namelijk niet bepaald enthousiast over een land. Met haar verhaal over twee dorpen in het noorden van Laos heeft ze mij alleszins wel nieuwsgierig gemaakt naar dit land. Naar de puurheid, rust en schoonheid van Laos, zoals ze het zelf verwoord. Wat lijkt dit mij een ideale plaats om te genieten van de natuur, het liefste nog zonder gsm of internet denk ik, even helemaal tot rust komen.

Engelstalige reisblogs

Hand Luggage Only

Yaya en Lloyd van deze Engelstalige blog Handluggage Only schrijven blogposts tegen een tempo waar ik maar van kan dromen, maar vooral ze schrijven zo grappig en vlot dat je meteen helemaal mee bent in hun verhaal. Ook zijn ze fan van blogs met veel prachtige foto’s maar niet enkel de pretty pictures halen het internet: ook hun spontane foto’s van vrienden op reis krijgen een ereplaatsje. Dat maakt deze heren alleen nog meer sympathiek. Het artikel dat ik je hier wil meegeven is echter geen reisartikel maar een persoonlijk artikel over het moment waarop reizen te moeilijk wordt.

Tuulavintage

Voor mij is dit een fashionblog met een reis-sausje erover maar wat een fijne foto’s staan er toch tussen. Met vaak ook prachtige kleren aan, reist Tuula de wereld rond. Een van haar signature foto’s is een foto van haar, uitkijkend over een skyline. In een van haar artikels over Tokyo, schrijft ze hierover de zin “There is something I love and am addicted to about being surrounded by a sea of people and still feeling alone.” Zelf ben ik ook gek op uitzichten (en zonsondergangen) en kan ik nergens geweest zijn zonder ergens te genieten van een overzicht over de stad/eiland/buurt.  Dan kan ik alles nog eens overzien en ook ik krijg regelmatig het bijzondere gevoel van alleen te zijn in een massa.

Oké en nu ga ik stoppen met de fangirlen (geen woord maar you know what I mean) en ga ik jou natuurlijk zeggen dat je ook mijn blog van boven tot onder mag lezen. 😉

facebooktwitterbloglovininstagram

 

10 november 2015
10 redenen waarom ik niet verliefd werd op Bali
17 november 2015
Een zondagse wandeling door Den Haag

Comments

  • Taina
    REPLY

    Hey Lotte, je hebt een mooie top vijf blogs samengesteld. Grotendeels volg ik deze bloggers ook. Ik kan intens genieten van hun verhalen. Maar jouw blog is ook erg leuk! Ik ga je volgen 🙂

    13 november 2015
  • Volg veel van deze blogs ook! Kende de 1e en laatste nog niet, ik ga eens een kijkje nemen!

    24 november 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.