Hoera, een jaar online en mijn 50e post!

eten Warschau

Hoera, een jaar online en mijn 50e post!

Je leest het goed, dit is “al” mijn vijftigste blogpost online! Omdat het dan ook nog eens een jaar geleden is dat ik aan de keukentafel een geschikte naam vond voor mijn blog, vind ik dit een goed moment om eens een kleine terugblik te doen.

Wat zijn mijn vijf meest gelezen blogpost?

Met deze als nummer vijftig, zijn mijn vijf, tot nu toe, meest gelezen artikels de volgende. Heb jij ze al gelezen?

1 Leuven-liefde: Hierin vertel ik over tien plaatsen die jij echt niet mag overslaan bij een bezoek aan de bekendste studentenstad van België. Het is dan ook mijn hometown: de stad waarin ik geboren en getogen ben.

2 TAG/ Mijn 10 mooiste reisfoto’s: Een moeilijke om te maken want ZO VEEL foto’s om uit te kiezen. Maar wel heel fijn om eens een tien niet-gerelateerde foto’s en trips bij elkaar te zetten.

3 Roadtrip: de wonderbaarlijke Plitvice meren. Dit prachtige nationaal park was de reden om ooit eens naar Kroatië te gaan voor mij. Ik genoot van de kilometers die we door de prachtige natuur en langs de verschillende blauwer-dan-blauwe meren te liepen.

4 Tien dingen van mijn bucketlist in Europa. Zoals elke reiziger heb ik een oneindige lijst van plaatsen die ik wil bezoeken. Na mijn roadtrip door een stukje Balkan van afgelopen zomer, bedacht ik me dat er al meer dan voldoende inspiratie had voor een bucketlist te vullen, enkel en alleen met Europese bestemmingen.

5 Roadtrip door Oostenrijk Kroatië en Slovenië 1 + 48u in Warschau. Een gedeelde vijfde plaats voor mijn artikel over de route van onze zomerse roadtrip en mijn laatste citytrip naar Warschau, een stad met twee gezichten.

Taart en ballonnen?

Iets meer dan een jaar geleden, op 21 oktober om precies te zijn, plaatste ik mijn eerste én tweede blogpost online, 48u in Rotterdam en 48u in Barcelona. Liep ik over van de inspiratie? Wou ik meteen de lat hoog leggen en voor niet één maar twee artikels per dag gaan? Nee hoor, niets van dat alles. Ik had gewoon de publiceer later-knop nog niet ontdekt.

Waarom ik dit niet als mijn blogverjaardag zie? Na een stevige dip vorig jaar, had ik nood aan een uitlaatklep en begon ik dus deze blog om mijn reispassie te delen. Ik schreef in oktober 2014 vier artikels, de twee bovengenoemde en dan nog een beschrijving van mijn reisroute door Thailand. Maar toen had ik er nog geen goed gevoel bij, het kostte me heel veel tijd en energie (die ik toen niet had), en liet het een halfjaar liggen. Totdat het in mei/juni weer begon te kriebelen, ik schreef nog wat artikels en vooral: ik had ontzettend veel zin om er mee bezig te zijn.

Wat ik dan wel als mijn echte blogverjaardag zie? Ik denk 28 juni, de dag waarop ik een instagram-account aanmaakte voor scratchingmymap en, hoe kan het ook anders, een foto van een scratchmap als eerste foto plaatste. In de weken erna volgde dan nog een twitter en facebookpagina (ik vind het trouwens leuk als je mij volgt en reageert!) en durfde ik het tegen enkele vrienden te vertellen en tonen. In augustus besloot ik dan met een klein hartje om het echt te verspreiden en naarmate de weken en maanden voorbij glijden word ik meer en meer trots op mijn blog en heb ik massa’s inspiratie. Ik ben niet de beste fotograaf, niet creatiefste persoon of diegene met de vlotste pen. Maar ik vind het ZO fijn om over te lopen van de inspiratie, om artikels te schrijven én om leuke reacties te krijgen om mijn blogposts, dat ik er nog wel wat mee verder doe. 😉

En het is niet omdat ik vandaag geen taart zal eten, dat jij het niet mag hoor.

scratchingmymap facebooktwitterbloglovininstagram

27 oktober 2015
TAG // Mijn mooiste reisjaar
1 november 2015
Scratchingmymap in oktober: familiepret in Warschau

Comments

 • Taart of niet, gefeliciteerd met je soort van jubileum!

  30 oktober 2015
 • Eva - eighty7
  REPLY

  Gefeliciteerd! 😉

  30 oktober 2015
 • Haha, ik moest zo lachen bij die publiceer-later knop… wat een leuk verhaal! Kan je trouwens geloven dat ik gisteren toen ik op je blog zat, spontaan een nieuwe scratchmap heb gekocht? Jeroen kreeg onze map voor kerstmis, maar dat betekende dat ik mijn eigen bestemming niet kon krassen. Ik was daar zo over aan het balen, terwijl ik op je site was, dat ik er gewoon zelf één kocht. Misschien moet je toch écht eens aan affiliate marketing beginnen denken 😉

  30 oktober 2015
 • Gefeliciteerd! Je hebt een leuke blog!
  Ik herken veel in je verhaal, ik ben begin dit jaar begonnen en ontdek steeds meer dingen in de wondere wereld van digital & social media 😉

  30 oktober 2015
 • Gefeliciteerd met je jubileum. Ik vind je artikelen altijd heel erg fijn om te lezen. Op naar de volgende vijftig artikelen en het volgende jaar 🙂

  30 oktober 2015
 • Hiep hiep hoera! Dat je nog vele jaren mag bloggen 🙂

  30 oktober 2015
 • Gefeliciteerd! Ook al zie je dit nog niet als de échte verjaardag…
  Ik vind de naam van je blog trouwens echt heel leuk! En lees je blog met veel plezier. Op nog heel veel meet leuke blogposts 🙂

  30 oktober 2015
 • Dus we moeten wachten tot 28 juni met taart? 😉 .. Hier begint de zomer nu bijna – dus we moeten (ook de mannen) weer werken aan ons strand-imago. Doe wel een drankje op je!..

  Maar keep up the good work! Blijf je volgen :).

  31 oktober 2015
 • Gefeliciteerd soort van! Lees je blogs met veel plezier 🙂

  31 oktober 2015
 • Gefeliciteerd, Lotte! Ik dacht al, hoe kan het dat ik je het eerste half jaar helemaal gemist heb?! Maar dit verklaart het ;). Op naar een volgend mooi jaar (en ja, ik eet toevallig taart vandaag :D).

  1 november 2015
 • Toch gefeliciteerd! Ik moest wel even grinniken om je ‘publiceer-later-knop’ ;).

  1 november 2015
 • Mooie mijlpaal Lotte! Ik lees je blog graag, al ben ik niet altijd up to date. Het is ook leuk om meerdere artikelen achter elkaar te lezen (goed excuus). Op naar nog veel meer fijne artikelen!

  PS: je bucketlist-artikel doet het niet, krijg hem niet als ik op de link klik.

  1 november 2015
 • Gefeliciteerd met je jubileum en dat taartje eten we samen een keer in Leuven, deal?

  3 november 2015
 • Mooie mijlpaal, gefeliciteerd! Ik kom net op je blog terecht, kan ik die posts ook gelijk doornemen 🙂

  9 november 2015

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.