Groot Verlof Leuven

Universiteitsbibliotheek Leuven

Groot Verlof Leuven

Oh jongens, er is weer ontzettend veel leuks te doen deze zomer in Leuven! Mijn liefde voor de stad steek ik niet onder stoelen of banken en ook al organiseerde ik een leuke wandeling door de stad. De studenten hebben de stad eventjes verlaten en Leuven wordt weer volledig van zijn inwoners. En dat merk je! Veel Leuvenaars zetten ofwel hun schouders onder een van de vele leuke initiatieven ofwel gaan ze gewoon lekker genieten van al de toffe activiteiten die georganiseerd worden. Alleen, met vrienden of het hele gezin: ik geef je graag een overzicht. En als op kers op de taart: de meeste van dit zomerplezier is gratis!

Augustus in Leuven

Donderdag 4/8 – Selah Sue

Een madam wiens stem ondertussen Leuven ontgroeid is, keert terug naar haar roots. Voor €25 word je een hele avond getrakteerd op wondermooie stemmen en swingende beats door Alice on the Roof, Magnus en Selah Sue.

18u30-23u0 – Oude Markt, Leuven. Tickets €25

Leuven

Het dakterras van Museum M, al kleurrijk op een regenachtige dag in januari.

Zaterdag 6/8 – Habitat

Een combinatie van muziek, kunst, een marktje met onder andere een vinylstand en een foodcorner. Zoek niet langer naar jouw invulling voor zaterdag, maar zak af naar dit gratis festivalletje aan het Sportkot!

Hele dag – Sportkot, Tervuursevest, Leuven. Gratis.

Zondag 7/8 – Hapje Tapje

Gaat de liefde bij jou ook door de maag? Dan moet je zeker jouw bezoek aan Leuven combineren met Hapje Tapje! In de Muntstraat, Grote Markt en het Hogeschoolplein vind je een culinaire markt. Hier vind je heel veel kraampjes van Leuvense restaurants waar je voor enkele euro’s kan proeven van hun keuken. Struin verschillende kramen en combineer zo in één maaltijd pakweg de Oosterse, Japanse en Italiaanse keuken. Doe er nog een burgertje bij en werk het geheel af met een Belgisch biertje.

Nu we het toch over dat heerlijke Belgische bier hebben: ga zeker naar de Oude Markt. Hier vind jaarlijks de barmannenrace plaats, gevolgd door het Vlaams kampioenschap biertappen door Stella Artois. Mag ik er met enige trots bij vermelden dat al drie jaar op rij de wereldkampioen biertappen van de Leuvense Oude Markt komt? Mocht je er dorstig van worden, dan vind je vast wel wat lekkers op de biermarkt.

Hele dag – Muntstraat, Grote Markt, Oude Markt en Hogeschoolplein, Leuven. Gratis toegankelijk.

Ladeuzeplein Leuven

Zaterdag 13/8 en zaterdag 14/8 – Half Oogst

Marktrock is dood, leve Half Oogst! Een nagelnieuw festival dat dans en muziek naar de binnenstad brengt. Zo kan je op het Ladeuzeplein genieten van streetperformances en dancebatlles, met op de achtergrond de eeuwenoude universiteitsbibliotheek. Je kan altijd feesten op de Oude Markt, maar deze vrijdag- en zaterdagavond nog net een tikje meer. Gooi je dansbenen los op andere de vrolijke deuntjes van de Jeugd van Tegenwoordig. Op het Hogeschoolplein kan je je elektronische hartje ophalen op de beats van onder andere Up High Collective,  Moodprint en Poldoore. Dit laatste plein wordt trouwens door lokale vzw Onkruid georganiseerd. Wie toch meer van de “oudere” muziek is, kan dan weer terecht op de Vismarkt voor een ouderwetse Bal Populaire.

Maandag 15/8 – Piknik Musik

Deze editie vindt een stukje buiten Leuven plaats, aan het Meer van Rotselaar. Neem een picknick dekentje mee, wat lekkers en je vrienden en kinderen. Zij zorgen voor de fijne (achtergrond)muziek. Gezellig, zoals zondagen (of feestdagen) horen te zijn.

Namiddag – Meer van Rotselaar. Gratis.

Leuven

Hogeschoolplein

En ook nog:

Op enkele dagen worden er zomerfilms afgespeeld. Dit op 3/8 op het Rector Pieter de Somerplein, op 6/8 in Central Park 3010 in de Locomotievenstraat te Kessel-Lo en 10/8 op het Hogeschoolplein.

Ben jij iemand die op citytrip steevast een rooftopbar wilt bezoeken? Dan mag jij zeker Bar A Muze niet overslaan: op het dakterras van Museum M. Je kan hier klinken op de zwoele zomeravonden van donderdag tot en met zondag, nog tot en met 21/8.

Mijn agenda voor de komende weekends is alvast goed gevuld!

Leuven

 facebooktwitterinstagram

1 augustus 2016
Scratchingmymap in juli: veel vakantie vieren.
11 augustus 2016
La douce France: een alternatief voor de Route du Soleil

Comments

  • Shirley
    REPLY

    Heerlijk allemaal en gelukkig ben ik nog minstens twee weekenden in Leuven deze maand. Hapje Tapje blijft mijn favoriet (want: eten, altijd goed). Zie ik nou goed dat je de vormgeving van je website hebt veranderd? Mooi! 🙂

    4 augustus 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.